Мэр и губернатор предлагают правительству реализовать в Харькове пилотный проект по модернизации ЖКХГолова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і харківський міський голова Геннадій Кернес пропонують уряду реалізувати в Харкові пілотний проект з модернізації житлово-комунального господарства. Про це М.Добкін розповів журналістам 25 січня.

"Ми зустрілися з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, обговорювали перспективи розвитку ЖКГ у нашому місті, розповіли, що з багатьох напрямків нам вдалося зробити те, до чого ще не дійшли в інших обласних центрах. Вчора було прийняте рішення, яке, я абсолютно впевнений, переросте до постанови Кабінету міністрів про реалізацію в Харкові пілотного проекту з модернізації ЖКГ", - повідомив губернатор.

За його словами, цьому питанню буде частково присвячена виїзна нарада на тему розвитку ЖКГ, яка відбудеться в Харкові 27 січня з участю міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Анатолія Близнюка, а також губернаторів, голів обласних рад і мерів міст Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької, Дніпропетровської та Луганської областей. Ще одним питанням наради, за словами М.Добкіна, стане обговорення проекту закону про об'єднання територіальних громад. "У нас є низка цікавих ідей, і найближчим часом Г.Кернес дасть прес-конференцію, на якій розповість громаді про позицію і в тарифній політиці, і в цьому пілотному проекті. Те, про що ми вчора змогли домовитися з прем'єром (поки в усній формі), надасть великі можливості нашому ЖКГ, де вже й так досягнуті добрі результати. Дуже хотілося б, щоб уряд підтримав нас, ми досягли позитивного ефекту, і досвід Харкова був поширений на всю країну", - зазначив М.Добкін.

У Харкові міністрові ЖКГ також покажуть Єдиний розрахунковий центр з оплати житлово-комунальних послуг, створений "Мегабанком", і підприємство з ремонту ліфтів та виготовлення ліфтового обладнання.

Довідка "SQ". Як розповів 27 січня журналістам директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков, А.Близнюк також планує зустрітися з Г.Кернесом, і на цій зустрічі, найімовірніше, обговорюватиметься питання перегляду підвищення тарифів квартплати в Харкові. Раніше А.Близнюк в інтерв'ю газеті "День" заявив, що в Харкові можуть скасувати підвищення тарифів квартплати. Говорячи про доручення прем'єр-міністра України розібратися з підвищенням тарифів, він підкреслив: "У випадку з трьома регіонами, які пішли на разове підвищення тарифів на 70-90% (оскільки підвищення у них не було з 2008 р.), прем'єр мав рацію. Якщо підвищувати тарифи, то поступово". За словами міністра, це Полтава, Харків та Херсон. "У Полтаві на засіданні міськвиконкому ухвалили рішення скасувати підвищення тарифів. Херсонський і Харківський виконкоми теж обговорять і приймуть рішення, що з цим робити. Найімовірніше, і ці виконкоми скасують підвищення тарифів або ж ухвалять рішення про те, що підвищення набере чинності пізніше" , - заявив міністр.