Харківський міський голова Геннадій Кернес має намір подати до суду позов на журналістів програми "Гроші" (виходить на телеканалі "1 +1") та інтернет-порталу "Главное" за поширення неправдивої інформації про вартість і безпеку чеських трамваїв, які надійшли до Харкова. Про це Г.Кернес заявив 25 листопада під час інтернет-конференції. За словами мера, журналісти спотворили факти. "У них немає жодного аргументу на підтримку того, що вони говорять. Навіть на їх відеозйомках, які я дивився, видно, що це трамваї не з Харкова", - зазначив Г.Кернес.

Він також підкреслив, що дзвонив редактору програми "Гроші", але ніякої реакції не було. За словами мера, "журналісти цієї телепередачі влаштували банальну провокацію". "Так, це не секрет, що чеські трамваї були в експлуатації. Але у нас у місті теж є трамваї, яким по 40 років. Ми зможемо порівняти наші трамваї і привезені чеські і подивимося, які все-таки кращі", - підкреслив мер.
 

Довідка "SQ". У програмі "Гроші" йшлося про придбання для харківського міськелектротранспорту чеських трамваїв, що були у використанні. Автори програми заявляли, що "харківська міська влада придбала у п'ять разів дорожче давно списаний металобрухт".

Інвесторами для Харкова було придбано 20 чеських трамваїв, що були у використанні. Вартість одного трамвая, як повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергій Дульфан, склала 150 тис.грн.