Четвертий міжнародний форум "Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи" пройде у 2012 р. в одному з п'ятизіркових готелів Харкова, які поки що будуються. Про це 24 жовтня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, таке рішення прийняте виходячи з побажань учасників третього бізнес-форуму, який нещодавно пройшов у актовій залі Харківської облдержадміністрації (а також в аудиторіях Харківського національного університету ім.Каразіна - "SQ").

"Форум пройде або в готелі "Kharkiv Palace", або в "Superior golf hotel". Такого роду заходи, як інвестиційний форум, повинні бути максимально віддалені від органів державної влади. Коли форум проходить на бізнес-майданчику, більше свободи в спілкуванні, більше місця, і контакти бізнесменів виходять більш тісними", - зазначив Ю.Сапронов.

Він також повідомив, що підводити конкретні результати минулого у вересні третього інвестфоруму ще рано, оскільки вони виявляться через певний час. "Ми будемо підбивати підсумки попереднього форуму за два тижні до початку наступного", - зазначив Ю.Сапронов.

Довідка "SQ". Основним партнером третього міжнародного інвестфоруму, що пройшов у Харкові, стала консалтингова компанія "PricewaterhouseCoopers". Також у ньому взяли участь американський інвестиційний фонд "SigmaBleyzer", Американська торговельна палата, група компаній "Shell", компанія "Nestle", ЄБРР, Європейська бізнес-асоціація та інші. У рамках форуму було проведено понад 100 переговорів іноземних бізнесменів з харківськими. Були представлені проекти будівництва сміттєпереробного заводу, створення технополісу "П'ятихатки", IT-парку "Інтелектроніка".

Всього у форумі взяли участь понад 300 осіб з 20 країн.