Возле Белгородского шоссе на территории 50 га построят современную лыжную трассуСучасна лижну трасу планується побудувати в районі Бєлгородського шосе в Харкові. Про це 23 червня під час прямої телефонної лінії в харківській редакції газети "Комсомольська правда в Україні" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. "У нас є плани, але ми поки не можемо знайти спільну мову з Державним департаментом з лісового господарства", - зазначив губернатор.

За його словами, потрібно, щоб департамент передав під будівництво траси 50 га землі в районі Бєлгородського шосе. На трасі будуть тренуватися як професійні спортсмени, так і спортсмени-аматори. "Я думаю, що найближчим часом ми отримаємо дозвіл і знайдемо гроші для будівництва цієї спортивної споруди. У нас є також плани розвивати лижну базу "Темп", яка є олімпійською базою підготовки спортсменів, у тому числі і паралімпійців". - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Під Харковом планується побудувати лижно-біатлонну трасу і трамплін для стрибків. Робота проводиться в рамках створення Центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту. Уже створено комунальне підприємство "Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту". Оформляються документи на земельну ділянку, яка знаходиться на території Харківського району, неподалік від Лісопарку.