Харківська облдержадміністрація (ХОДА) і Міністерство з питань ЖКГ 24 червня підписали меморандум про співпрацю. Підписання відбулося під час засідання виїзної колегії МінЖКГ в Харкові.

В меморандумі зазначено, що метою співробітництва сторін є об'єднання зусиль для реформування житлово-комунального господарства Харківської області. Предметом меморандуму є співробітництво сторін у реалізації базових пріоритетів реформування житлово-комунального господарства Харківської області. Діяльність сторін здійснюється на добровільних засадах у відповідності до законодавства України.

Голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи підписання меморандуму, заявив: "Харківська область знаходиться на 24-му місці за запасами питної води серед регіонів України, тому збереження води та її готовність до споживання для нас є дуже важливим питанням. Підписаний меморандум - це перший з 2004 р. серйозний крок до вирішення проблем, що накопичилися. Це можливість вже цього року забезпечити стабільним постачанням питної води 270 населених пунктів Харківської області, в яких проживає 160 тис. осіб, і значно покращити екологічну ситуацію в області за рахунок реконструкції систем водовідведення та очищення стічних вод в Ізюмі, Первомайському, Балаклеї, Чугуєві та інших містах і селах".