57 млн.грн. буде виділено Харківській області на реалізацію державної програми "Питна вода" в 2010 р. Про це 24 червня під час відвідування Диканівських очисних споруд (Харківська обл.) повідомив заступник міністра з питань житлово-комунального господарства України Сергій Зімін. За його словами, ці кошти будуть направлені на доочищення питної води в дошкільних установах, лікарнях та інших бюджетних установах. Він зазначив, що ці кошти область отримає відразу після узгодження переліку об'єктів, де доочищення води буде реалізоване в першу чергу.

Як повідомив С. Зімін, в цілому по Україні на доочищення питної води в рамках цієї програми в 2010 р. виділяється 137 млн.грн. Також в Україні на реконструкцію об'єктів водопостачання та водовідведення цього року направлено 187 млн.грн. Ці кошти виділені в рамках реформування та розвитку галузі ЖКГ, на що зі Стабілізаційного фонду в 2010 р. виділено 1,1 млрд.грн.

Довідка "SQ". 24 червня в Харкові відбудеться виїзне засідання колегії Міністерства з питань ЖКГ, на якому буде розглянуто питання "Про реалізацію виконання Загальнодержавної програми "Питна вода України на 2006-2020 рр." та відповідних регіональних програм у 2009 р.".