Стосовно керівників дозвільних органів, які порушують норми закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності", будуть вжиті найсуворіші заходи. Про це 24 травня на нараді, що стосується участі територіальних дозвільних органів у роботі Єдиного дозвільного центру в Харкові, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, управління культури і туризму ХОДА, облуправління ДАІ МВС України в Харківській області, служба автомобільних доріг у Харківській області, Харківська обласна санітарно-епідеміологічна станція не забезпечили видачу дозвільних документів за принципом організаційної єдності.

"Досі не розроблені регламенти, які визначають схеми дозвільних процедур, Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Харківській області, Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, управлінням у справах преси та інформації та управлінням містобудування та архітектури ХОДА. Багато територіальних дозвільних органів, не дотримуючись у роботі принципу організаційної єдності, беруть неофіційні платежі, так звані спонсорські внески, благодійну допомогу та ін. Усе це свідчить про грубі порушення закону", - підкреслив Ю.Сапронов.

За словами віце-губернатора, про всі порушення з боку контролюючих органів можна повідомляти за телефоном гарячої лінії, яка відкрита в Головному управлінні економіки ХОДА. "Крім того, при облдержадміністрації буде відкрита гаряча лінія, за якою підприємці зможуть повідомляти про факти незаконних перевірок, вимагань або бюрократичних перешкод", - відзначив заступник голови ХОДА.

Довідка "SQ". 30 травня в Харкові буде відкрито Єдиний дозвільний центр за адресою: Червоношкільна набережна, 26.