Робоча група з вивчення екологічної ситуації буде створена в Харкові до 30 червня. Про це 23 червня на сесії Харківської міськради заявив в.о. міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес.

За його словами, до групи увійдуть професіонали. Заявки на участь в групі можна подавати до 28 червня. "Ця робоча група узагальнить всі матеріали, пов'язані із захистом зелених насаджень Харкова, і ми будемо працювати над цією проблемою. Також хочу запевнити депутатів, наразі немає жодного заборони, ні одного рішення, яка скасувала б наші рішення з цього питання, починаючи з 2003 і до 2010 рр.", - зазначив секретар міської ради.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку ім.Горького (перехід у Лісопарку) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубку дерев та проведення будівельних робіт.

19 червня в Київській райраді Харкова відбулися громадські слухання на захист зелених насаджень і Лісопарку в Харкові. За підсумками слухань була прийнята за основу резолюція, розроблена Харківською міськрадою. У ній передбачено визначення точних меж рекреаційних зон і заборона на їх вирубку. Але про лісопаркову зону, яка не є частиною парку ім.Горького, не йдеться. Альтернативний проект резолюції, запропонований ініціативною групою, присутні в залі не підтримали. У цьому документі передбачалося ввести повну заборону на вирубку молодих і здорових дерев на території міста.