Підприємство з виробництва упаковок і обгорток для кондитерських виробів в районі сел. Жуковського в Харкові ТОВ "Наргіс" завдає шкоди екології і має бути закрите. Це єдине в цьому районі підприємство, яке викидає в повітря небезпечні речовини. Про це 23 червня на сесії Харківської міськради заявив депутат Віктор Георгієвський.

Він повідомив, що до нього звертаються мешканці селища, які стали частіше страждати захворюваннями органів дихання. За його словами, концентрація ацетону, зафіксована на території селища, перевищує норму в 1,5 рази, аміаку - в 3 рази. "Найстрашніше, що в повітрі з'явилися похідні фталатів. Фталати - а я маю право це заявити, оскільки працював зі створення антидотів для хімічного знищення хімічної зброї, - є тими речовинами, які впливають на репродуктивну систему організму людини, викликають запалення органів дихання. І найголовніше - викликають небезпеку онкозахворювань", - зазначив В. Георгієвський.

За словами в.о міського голови Геннадія Кернеса, міська влада знає про проблему, однак її можна вирішити лише на рівні державних органів влади. Він дав доручення відправити до Державного управління екології матеріали щодо ситуації в с. Жуковського. Г. Кернес також відзначив, що закривати підприємство - недоцільно. Досить буде, щоб на виробництві встановили фільтри, і в повітря не потрапляли небезпечні речовини.