Кабмин уволил директора ТЭЦ-2 "Эсхар" за попытку купить дорогой автомобиль

Кабінет міністрів заявив про звільнення директора ДП "ТЕЦ-2 "Есхар" (Чугуївський район Харківської області) за спробу придбати за рахунок державних коштів автомобіль"BMW X5". Про це повідомив офіційний сайт Кабміну.

"Директор ТЕЦ-2 Есхар", який проігнорував пряму вказівку глави уряду утриматися від марнотратства, звільнений з роботи", - сказано в повідомленні. Раніше підприємство повідомило про купівлю автомобіля "BMW X5", однак Державне казначейство, виконуючи заборону прем'єр-міністра Миколи Азарова витрачати кошти державних підприємств на купівлю представницьких авто і подібні витрати, заблокувало здійснення цієї купівлі. У повідомленні зазначено, що також будуть звільнені чиновники в Міністерстві економіки і Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, які затвердили цю купівлю.

Довідка "SQ". Посаду директора ТЕЦ-2 "Есхар" займав Сергій Руденко. Раніше ТЕЦ-2 "Есхар" повідомила, що за підсумками тендеру уклала договір з компанією-дилером "Баварія Моторс" про придбання автомобіля "BMW X5" за 800 тис. грн. У липні 2010 р. М.Азаров доручив Держказначейству блокувати фінансування міністерств і відомств у разі спроб збільшити витрати на утримання їхніх апаратів.