Кримінальну справу стосовно колишнього прокурора Комінтернівського району Харкова Андрія Ломакіна передано до суду. Про це 21 жовтня повідомив журналістам прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. За його словами, А.Ломакін знаходиться на лікарняному. Після виявлення факту хабарництва районний прокурор відчув себе зле і пішов на лікарняний (під вартою він не утримувався).

За інформацією Г.Тюріна, зараз Вищий спеціалізований суд визначає, в якій області кримінальна справа буде розглядатися по суті. А.Ломакін підозрюється в хабарництві. "Решту деталей справи я не знаю, оскільки розслідування кримінальної справи закінчувала Генеральна прокуратура. Коли стане відомо, в якій області буде слухатися справа, відповідно, працівники прокуратури цієї області і будуть пред'являти обвинувачення А.Ломакіну", - зазначив Г.Тюрін.

Довідка "SQ". У липні 2011 р. А.Ломакіна і слідчого прокуратури Комінтернівського району Романа Радькова затримали за підозрою в отриманні хабара. Після затримання у А.Ломакіна стався гіпертонічний криз і він був направлений до лікарні. А.Ломакін і Р.Радьков підозрюються в отриманні хабара в розмірі 15 тис.дол. від колишнього працівника міліції за закриття кримінальної справи проти колишніх працівників ДПС за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень). Ці працівники, перебуваючи при виконанні службових обов'язків, зупинили автомобіль, знайшли там пневматичну зброю і вимагали хабара від господарів зброї, щоб їх не притягати до відповідальності. Кримінальну справу стосовно А.Ломакіна і Р.Радькова порушено за ч. 3 ст. 368 (отримання хабара в особливо великих розмірах або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Їм загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі.