20 млн.грн. буде виділено з міськбюджету Харкова на благоустрій території біля станції метро "Олексіївська". Таке рішення ухвалене 21 липня на засіданні виконкому Харківської міськради.

За словами заступника директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Володимира Рибакова, будуть проведені масштабні роботи з комплексного благоустрою пр. Людвіга Свободи, вул.Ахсарова і прилеглої до них території. "Ця ділянка буде впорядкована за найсучаснішими мірками. Згідно проекту, передбачено покращене дорожнє покриття, розвинена мережа міського транспорту, яка буде давати можливість транзитного проїзду тролейбусів, що з'єднують райони Павлового Поля і Олексіївки. З пуском станції метро "Олексіївська" тут з'являться додаткові зелені зони відпочинку для харків'ян з парковими алеями, новим освітленням, буде передбачена можливість обладнання святкової ілюмінації ", - зазначив В. Рибаков.

За його словами, роботи планується завершити до 1 листопада.

Довідка "SQ". Будівництво прольоту від ст.м. "23 Серпня" до ст.м. "Олексіївська" розпочато в 1992 р., будівництво безпосередньо станції "Олексіївська" - у 2004 р. Її відкриття спочатку планувалося в 2006 р., потім кілька разів переносилося. За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені дві станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад" і "23 Серпня". Зараз будуються станції "Олексіївська" та "Проспект Перемоги".

Як повідомив 24 червня в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, "Олексіївська" готова на 85%. За умови стабільного державного фінансування її будівництва станція буде здана в експлуатацію до кінця 2010 р.