Харківська область підписала дев'ять документів про співпрацю з регіонами Росії. Про це 21 квітня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

За його словами, зокрема, підписано угоду про торговельно-економічну, науково-технічу, соціальну і культурну співпрацю з Татарстаном, протокол про торговельно-економічну, науково-технічну і культурну співпрацю з Московською обл., протокол за результатами зустрічі керівників прикордонних областей України і Росії, протокол про торговельно-економічну, науково-технічну і культурну співпрацю з Ростовською обл., план заходів щодо співпраці Харківської та Бєлгородської областей до 2012 р., декларація про співпрацю між прикордонними областями України і Росії. "На стадії узгодження знаходиться протокол про наміри з Ханти-Мансійським Автономним округом Росії, угода про співпрацю з Тюменською областю, план заходів щодо співпраці з Татарстаном.

Також планується підписати угоду про співпрацю з Трнавським Автономним краєм Словаччини. "Зараз опрацьовуються питання співпраці з регіонами Китаю, Словаччини, Чехії, Польщі та Португалії", - повідомив Ю.Сапронов

Довідка "SQ". У Харківській області працюють генконсульства Російської Федерації та Польщі, почесні консульства Вірменії, Чехії та Словенії. У 2011 р. планують відкрити почесні консульства Словаччини, Німеччини, Чорногорії, Естонії та Грузії.