В центре содержания беспризорных животных будет 250 вольеров

Генеральний підрядник будівництва і реконструкції Харківського центру утримання безпритульних тварин виконав робіт на 1,3 млн.грн. Про це 21 червня на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури Харківської міськради повідомила начальник відділу екології Департаменту житлового господарства міськради Вікторія Богатир.

 

За її словами, в 2011 р. було виконано робіт на 600 тис.грн. Генеральним підрядником реконструкції є ТОВ "Центр фітотехнологій", яке підготувало проект будівництва центру. Будівельники ремонтують будинок, у якому буде розміщена адміністративна частина, притулок для 50 кішок і ветклініка. Реконструкція йде повільно, оскільки генпідряднику ще не перераховували гроші. Планується, що в цьому місяці буде перераховано 400 тис.грн.

Як зазначила директор КП "Центр поводження з тваринами" Юлія Шаповалова, крім адмінбудинку до структури центру утримання тварин увійдуть 250 вольєрів, які побудують на площі в 1,4 га. У кожному вольєрі може мати декілька собак. У вольєрах собак будуть утримувати не більше семи днів, і якщо не знайдеться господар, то їх будуть присипляти. Перспективних тварин будуть переводити в притулок. Після того як центр запрацює, в місті будуть відловлювати близько 1,5 тис. собак на місяць (зараз - близько 500 собак). До штату центру увійдуть 80 осіб.

Депутати комісії прийняли рішення створити виїзну робочу групу, яка проконтролює хід будівництва центру.
У центрі утримання безпритульних тварин буде 250 вольєрів У центрі утримання безпритульних тварин буде 250 вольєрів.

В центре содержания беспризорных животных будет 250 вольеров В центре содержания беспризорных животных будет 250 вольеров

Довідка "SQ". Харківська міськрада 3 жовтня 2007 р. затвердила Програму поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності в Харкові на 2007-2012 рр., згідно з якою регулювання чисельності бездоглядних тварин у місті має здійснюватися гуманними методами, які передбачають вилов, стерилізацію, вакцинацію, пересмикування тварин і др .

В рамках створення центру з утримання тварин з міськбюджету виділено 3,5 млн.грн. і 1,7 млн.грн. на капітальний ремонт об'єктів на пр. Гагаріна, 358 і пр.Гагаріна, 360. У вересні-жовтні 2011 р. планується провести тендер на закупівлю обладнання для утилізації органічних відходів. Обсяг тендеру - 201 тис. 500 грн.