Близько 1 млн.грн. буде виділено з обласного бюджету в 2011 р. на розвиток дитячої кардіохірургії. Про це 19 листопада повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма. За його словами, враховуючи те, що кожен рік операцій на серці потребують 150-200 дітей, у 2011 р. з облбюджету планується виділити 500-600 тис.грн. на витратні матеріали для операцій.

Крім того, І.Шурма зазначив, що за кошти облбюджету будуть закуплені два портативних ультразвукових апарата з дитячими кардіологічними датчиками для того, щоб була можливість на місці оглянути дітей з підозрою на вроджений порок серця. Також буде сформована бригада фахівців з обласної дитячої лікарні та Інституту загальної та невідкладної хірургії, які зможуть виїжджати в райони області і обстежити там дітей.

Віце-губернатор додав, що ХОДА також розраховує на соціальне партнерство не тільки з благодійними фондами Юрія Сапронова і Олександра Фельдмана, які теж будуть фінансувати розвиток дитячої кардіохірургії, а також з тими благодійними організаціями, які вважатимуть за потрібне надати допомогу.

Довідка "SQ". Представники ХОДА, благодійного фонду Ю.Сапронова та Інституту загальної та невідкладної хірургії АМН України 19 листопада підписали договір соціального партнерства щодо подальшого розвитку дитячої кардіохірургії та забезпечення її доступності для всіх категорій населення регіону.

19 листопада І.Шурма передав заступнику директора з наукової роботи Інституту загальної та невідкладної хірургії Сергію Сушкову сертифікат на отримання 40 оксигенаторів для проведення операцій дітям із вродженим пороком серця. Оксигенатори були закуплені за кошти облбюджету, вартість устаткування склала 200 тис.грн.