Для розробки проектів організації територій національних парків "Слобожанський" (Краснокутський район) і "Дворічанський" (Дворічанський район) необхідно вишукати кошти вже цього року. Про це заявив начальник Держуправління охорони навколишнього середовища в Харківській області Роман Квартенко. За його словами, він направив до Харківської облради листа з проханням виділити фінансування за рахунок коштів екологічного фонду. Вартість проектів - близько 95 тис.грн. на кожен парк, і зменшити їх вартість навряд чи вийде.

Як зазначив Р.Квартенко, фінансування необхідне вже цього року, оскільки на наступний рік заплановане створення дирекцій цих парків. Буде створене 81 робоче місце (21 особа- у "Дворічанському" і 60 осіб - у "Слобожанському"). "Без закінчення проектних робіт з організації територій ми не зможе прийняти державне фінансування на створення адміністрацій парків, яке заплановане на 2012 р.", - зазначив Р.Квартенко.

Довідка "SQ". Площа парку "Слобожанський" - близько 15 тис. га, "Дворічанський" - близько 3 тис. "Слобожанський" парк буде створений на основі ландшафтного комплексу "Володимирська дача" площею 10 тис. га., де ростуть цінні породи дерев. Постанови про створення парків президент України підписав наприкінці 2009 р. Гроші на утримання національних парків має виділити держава.