П'ятеро харків'ян звинувачуються в організації злочинного угруповння, що займалася виробництвом, зберіганням, транспортуванням і збутом небезпечних психотропних речовин та їх аналогів. Як повідомив сайт прокуратури Харківської області з посиланням на заступника прокурора області Володимира Кривцова, обвинувальний висновок у відповідній кримінальній справі прокуратура передала до суду.

Члени групи (безробітні мешканці Харкова віком від 24 до 37 років) з червня по листопад 2010 р. займалося незаконними операціями з курильними сумішами, реалізуючи їх через мережу торгових кіосків у Харкові. Встановлено 20 епізодів незаконного придбання, виготовлення та збуту сумішей з речовинами, які відносяться до аналогів ТГК (тетрагідроканнабінол, один з основних каннабіноїдів). Свою хімічну лабораторію зловмисники організували в гаражі одного з членів угруповання. Згодом свій бізнес група почала розвивати в лабораторії, обладнаної в орендованому приватному будинку. У кіосках використовувалася наймана праця, розміщувалася реклама.

19 травня справу направлено до суду для розгляду по суті. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі терміном до 12 років (з конфіскацією майна).