Губернатор Харьковщины не сможет приехать во Львов без разрешения президента УкраиныГубернатор Харківщини не зможе приїхати до Львова без дозволу президента України "Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін не зможе приїхати до Львова без відповідного дозволу президента України", - заявив в ефірі телеканалу "ТВі" міський голова Львова Андрій Садовий, повідомила "ЛігаНовості".

А.Садовий, зокрема, зазначив: "Ви розумієте, щоб пан Добкін приїхав до Львова, він повинен отримати дозвіл президента. Я думаю, що президент України чудово розуміє, яка ситуація, і повинен приймати ті рішення, які повинні йти на об'єднання країни, а не на розкол".

"Але якщо приїдуть люди, будь ласка, ми запропонуємо їм піти до в'язниці на Лонцького (музей-меморіал жертв окупаційних режимів у Львові - "SQ"), де сотні тисяч людей були закатовані; піти в інші місця, де знищували українців. Хай подивляться, що з нами робила радянська система, що з нами фашистська система робила, інші окупанти. Ми готові показати. Нехай кожен покладе квіти до того пам'ятника, до якого хоче, але поважаючи наші традиції, наші закони, поважаючи нас, українців, нашу незалежну державу і наше місто Львів", - підсумував мер Львова.

Довідка "SQ". М.Добкін висловив намір відвідати Львів 22 червня, в день початку Великої Вітчизняної війни, щоб взяти участь у заходах, присвячених цій події. Ця ініціатива була також пов'язана із зіткненнями, які відбулися у Львові 9 травня.