Следующие парламентские выборы в Украине пройдут в октябре 2012 г. - решение Конституционного судаКонстітуціонний суд України (КСУ) визнав такими, що відповідають ст.157 і ст.158 Конституції України внесені до Конституції зміни щодо проведення чергових виборів президента, народних депутатів і місцевих рад. Як повідомило інформагентство "РБК-Україна", таке рішення суду було оголошено 19 листопада. Так, КСУ визнав законним проведення чергових виборів до Верховної Ради у жовтні 2012 р.

Згідно схвалених КСУ змін, вибори нардепів проходять в останню неділю жовтня 5-го року повноважень Верховної Ради, вибори президента України - в останню неділю березня 5-го року повноважень. Місцеві вибори будуть проходити в останню неділю жовтня 5-го року повноважень тієї чи іншої ради.

Довідка "SQ". 19 жовтня Верховна Рада схвалила проект закону про внесення змін до Конституції. У цьому документі датою проведення наступної парламентської кампанії було визначено останню неділю жовтня 2012 р. Текст законопроекту був відправлений до Конституційного суду для отримання необхідного висновку.