Обласний спортивний комплекс "Металіст" (Харків) просить списати зал для боксу. Про це 18 жовтня на засіданні постійної комісії з питань екології, надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків Харківської облради повідомила заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату облради Олена Ковальова. За її словами, представники управління оглянули зал і встановили, що раніше він був призначений для індивідуальних занять боксерів з грушами. У зв'язку з реконструкцією стадіону "Металіст" над залом опустили стелю для влаштування додаткового проходу і туалетів на стадіоні. Тепер зал підлягає списанню. Це питання планується винести на розгляд сесії облради 27 жовтня.

Також О.Ковальова повідомила, що надійшло звернення від Барвінківської райради про передачу Барвінківської районної друкарні з обласної власності в районну. Це цілісний майновий комплекс, який знаходиться в Барвінковому (вул.Леніна, 16). Зараз ця друкарня збиткова, і місцева влада планує за рахунок коштів району вжити заходів з відновлення прибуткової роботи підприємства.

О.Ковальова також зазначила, що Харківська міськрада направила до облради звернення з проханням передати в комунальну власність міста сімейний гуртожиток за адресою: вул.Померки, 27-А, який знаходиться на балансі КП "Держпром". Гуртожиток планується перевести у житловий фонд і дати мешканцям гуртожитку можливість реалізувати право на приватизацію житла. Для цього об'єкт потрібно передати в комунальну власність міста. З комунальної власності Харкова до обласної планується передати котельню в Померках, яка знаходиться на балансі КП "Харківські теплові мережі". Котельня опалює обласний інтернат для дітей, хворих на цукровий діабет. Після того як облрада дасть згоду, міськрада на своїй сесії ще раз розгляне це питання і прийме рішення про передачу.

О.Ковальова повідомила, що частина площ, які займає за договором оренди Харківський обласний перинатальний центр, знаходяться в комунальній власності Харкова на балансі Міської клінічної лікарні № 1 (вул.Карла Маркса, 25). "Ми розглянули з містом цю проблему і на минулій сесії облради дали згоду на прийом у власність чотирьох корпусів лікарні та близько 40 інвентарних об'єктів. Місто дало згоду на своїй сесії, і тепер ми виносимо на сесію облради питання про прийняття корпусів в обласну власність", - заявила О.Ковальова.