У комунальній обласній газеті "Слобідський край" відмовляються друкувати статті депутатів Харківської облради. Про це на засіданні комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації Харківської облради повідомив голова комісії Олександр Давтян (фракція "Фронт змін"). На засіданні комісії була представлена ​​кандидат на посаду головного редактора газети Лариса Гнатченко. Депутатам запропонували затвердити винесення питання про призначення Л.Гнатченко на сесію облради і погодити виділення газеті фінансової допомоги в 650 тис.грн.

О.Давтян зазначив, що стаття, яку він намагався опублікувати в газеті, раніше була надрукована в журналі "Фокус", проте обласній газеті здалася нецікавою. Причина відмови ще більш незрозуміла через те, що стаття була присвячена економічним, а не політичним питанням. За словами О.Давтяна, потрібно створити в газеті рубрику або колонку, де депутати могли б публікувати матеріали зі своєю думкою з різних питань.

Як зазначив депутат облради (фракція ВО "Батьківщина") Іван Варченко, він не буде голосувати за призначення нового редактора і надання фінансової допомоги газеті, оскільки вона не виражає інтересів і думок депутатів. "Газета не дозволяє собі бути об'єктивною. Я взагалі проти існування цієї газети в медіапросторі області", - зазначив депутат.

Начальник прес-служби Харківської облради Володимир Дягілєв розповів, що кожен депутат облради має законне право публікувати в газеті звіт про свою депутатську діяльність, однак користуються цим правом одиниці.

О.Давтян зазначив, що на засіданні комісії присутні шість депутатів, і якщо хоч один із них проти рішення, то його прийняти не можна. Він заявив, що не закриває засідання комісії, а продовжує його до 27 жовтня (в цей день відбудеться сесія облради). Засідання комісії розпочнеться о 9.30, і на ньому розглянуть деякі питання, в тому числі - з приводу газети "Слобідський край". Якщо 27 жовтня комісія не прийме ніякого рішення, то О.Давтян має намір виступити на сесії і попросити депутатський корпус внести до порядку денного питання про призначення Л.Гнатченко головним редактором газети.

Довідка "SQ". Перший номер газети "Слобідський край" вийшов 10 березня (за старим стилем) 1917 р. під назвою "Пролетарій". Потім газета називалася "Комунар", потім - "Харківський пролетар". З 1934 р. газета отримала назву "Соціалістична Харківщина", з початку 90-х - "Слобідський край". Засновники газети - Харківська облрада, Харківська облдержадміністрація та трудовий колектив видання.