"Збір документів на оформлення субсидій для фізосіб зі сплати житлово-комунальних послуг в Україні максимально спростили", - заявив 19 липня під час селекторної наради міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага. За його словами, за новим порядком, наприклад, пенсіонерам не потрібно буде приносити довідку про прибутки, цим займеться місцеве відділення соцзахисту.

За словами В. Надраги, зможуть отримувати субсидії і ті, у кого є заборгованість зі сплати послуг ЖКГ. Ті, хто вже отримує субсидії, не повинні оформляти її знову. Як зазначив міністр, за новим порядком субсидію можуть отримувати пенсіонери та інваліди, які платять за усулгі ЖКГ понад 10% прибутку сім'ї, інші категорії населення - понад 15% прибутку (частка знижена на 5%). Пенсіонерам розішлють поштою пакети, в яких будуть бланки заяв та зразки їх заповнення. У посилки планується вкладати конверти для безкоштовної відправки бланку заяви поштою.

Як зазначив В. Надрага, масове оформлення субсидій очікується у зв'язку з тим, що в Україні підвищилася ціна на газ.

Довідка "SQ". Національна комісія з регулювання електроенергетики України з 1 серпня підвищила на 50% відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявністю або відсутністю в абонента лічильника. Як заявив 15 липня міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, після підвищення тарифів на газ для населення ціна на тепло і гарячу воду підніметься на 20-25%.