Зарплата і відпускні вчителям у Харківській області буде виплачена вчасно. Про це 19 травня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, "окремими політичними силами нагнітається обстановка з приводу боргів із зарплаті вчителям, невиплати відпускних". "Хочу відразу сказати, що ніяких заборгованостей із зарплаті перед учителями не буде, відпускні будуть виплачені вчасно і в повному обсязі", - запевнив губернатор. За його словами, сьогодні він підпише телефонограму всім керівникам районів і міст Харківської області, де ще раз підкреслить персональну відповідальність за цей процес. "Тим більше, що наявність ресурсів у нашій країні і в регіоні повністю гарантує виконання всіх потрібних у державі дій", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову проконтролювати виплату відпускних коштів учителям і звернув увагу на необхідність проведення окремого засідання уряду з питань літнього відпочинку школярів. За словами В.Януковича, будь-який зрив у виплатах учителям потрібно розцінювати "як провокацію".