"Запровадження єдиних тарифів на послуги ЖКГ буде вигідним для населення", - заявив в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

Губернатор підкреслив, що різниця в тарифах у 11 разів у межах однієї області для людей незрозуміла. "У нас практично однакова середня пенсія, однакова зарплата, але одна людина витрачає на комунальні послуги 30% свого бюджету, а інша 60%. За допомогою правильного менеджменту та дотацій ми зобов'язані вирівняти і зробити зіставний тариф у різних куточках нашої області", - заявив М.Добкін.

За його словами, зараз ведеться аналіз складових усіх тарифів на всі види послуг ЖКГ. Цей аналіз "дозволить визначити, де тарифи завищені, де не відповідають економічним розрахункам, а де в тарифах за необов'язковими статтями витрат приховані кошти, які спрямовуються на розвиток підприємства". "Палиця на два кінці: з одного боку, аморально закладати в тариф гроші, які будуть прихованої прибутком підприємства. А з іншого боку, за чий рахунок цього підприємства міняти мережі, які іноді зношені більш ніж на 70%? Ми вимагаємо не накручувати в тарифах нічого, крім реальної собівартості, а з іншого боку, ми вимагаємо при початку опалювального сезону стабільної роботи котелень, щоб не було поривів, щоб ми спокійно входили в сезон. Тут необхідно знайти золоту середину, яка дозволить і людям платити за рахунками, і підприємствам переживати складний економічний період нашої країни", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Запровадження єдиних тарифів на послуги ЖКГ є ініціативою президента України Віктора Януковича. За даними заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, президент доручив Кабміну за один - два місяці ввести єдині для всієї України тарифи для кожного виду комунальних послуг.