Пісочинська селищна рада погодилася віддати Харкову 200 гектарів землі, що належать до її території. Про це повідомив "SQ" пісочинський селищний голова Олександр Чорнобай. За його словами, місту віддадуть частину своєї території, наприклад, селища Покотилівка, Безлюдівка, Комунар і так далі. Збільшення кордонів буде проходити тільки в рамках міської окружної дороги.

Як зазначив О.Чорнобай, Пісочин також віддасть частину авторинку "Лоск", частину території, зайнятої особистими сільськими господарствами, а також вул.Краснобаварську. "Харкову перейде також територія біля жиркомбінату, сел.Лідне і район залізничної станції Хвилинка. Сумарно - територія площею близько 200 га. Ми хочемо, щоб як компенсацію нам дали дозвіл на розширення сел.Пісочин у бік Коротича, Березівки і так далі. Я думаю, що за рахунок цього ми зможемо збільшити надходження до бюджету в 3-4 рази порівняно з надходженнями з тієї території, яку ми віддамо Харкову", - зазначив О.Чорнобай.

За його словами, проект розширення меж Харкова набуде чинності, коли його затвердить Верховна Рада. "Я думаю, це відбудеться ще при цьому її скликання", - зазначив О.Чорнобай.

Довідка "SQ". До меж Харкова також увійдуть території, розташовані в районі Олексіївки і П'ятихаток. Також до меж міста увійдуть землі Циркунівскої селищної ради та території в кінці Салтівського шосе. Крім того, до міста перейдуть земельні ділянки МЖК "Інтернаціоналіст" на Салтівці і частково сел. Пісочин Харківського району. При затвердженні міської межі за основу береться генеральний план Харкова, яким передбачене розширення меж міста.