До початку Євро-2012 з Харківської області вивезуть 55 т непридатних пестицидів. Про це 19 січня повідомив журналістам перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, у 2011 р. з області вивезли рекордно великий обсяг непридатних пестицидів - 715 т, як і було заплановано на минулий рік. За кошти облради було вивезено та утилізовано 233 т, за кошти Державного фонду охорони довкілля - 482 т. З 18 районів області, в яких зберігалися пестициди, від них повністю очистили 11.

Як зазначив В.Дулуб, інвентаризація пестицидів проводилася в минулі роки, і в процесі утилізації було виявлено ще 55 т. Їх помістили в тару і убезпечили від них довкілля. Кошти на їх утилізацію буде виділено у 2012 р. Ці пестициди почнуть вивозити навесні.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату.

Згідно з жеребкуванням Євро-2012, що відбулося 2 грудня, в Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.