СБУ раскрыла преступную группу, которая незаконно ввезла в Харьковскую область наркосодержащие медпрепараты на 10 млн.долл.Співробітники Служби безпеки України в Харківській області викрили злочинне угруповання, яке займалося контрабандним ввезенням комбінованого медпрепарату "Терофун", складові якого використовуються для виготовлення наркотичної речовини метамфетаміну. Про це повідомили "SQ" у прес-центрі облуправління СБУ.

За інформацією правоохоронців, на початку жовтня в поїзді Харків-Москва в пункті пропуску "Козача Лопань" було затримано громадянина України, який намагався перевезти до Росії 4 тис. таблеток "Терофун". Згодом було встановлено, що цей контрабандний канал створили члени організованого злочинного угруповання, серед учасників якої були іноземці. Вони постачали до України препарат з однієї азіатської країни. Частина пігулок незаконно реалізовувалася через роздрібну аптечну мережу, а інше контрабандою вивозилося до сусідніх країн.

Документи, які були вилучені при проведенні обшуків, свідчать про те, що загальна вартість ввезеного протягом 2009-2010 рр. препарату "Терофун" склала більше 10 млн. дол.