В Харькове создано КП "Муниципальная аптека Харькова"Харківська міськрада 18 травня на сесії ухвалила рішення про створення нового комунального підприємства "Муніципальна аптека міста Харкова". Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, завдяки роботі нового КП планується забезпечувати лікарськими засобами населення міста в аптечних кіосках, які будуть працювати в медичних установах. "Нове КП дозволить посилити контроль над цінами і якістю медикаментів, їх реалізацією, а також дасть можливість встановлювати пільги та гарантії соціально незахищеним мешканцям Харкова у питанні забезпечення ліками", - зазначив Ю.Сороколат.

Як підкреслив харківський міський голова Геннадій Кернес, у Харкові "зароджується нормальна аптечна мережа територіальної громади, а не приватного бізнесу".

Довідка "SQ". Як раніше повідомляв Ю.Сороколат, приватні аптеки, які орендують приміщення в медичних установах і продають медикаменти, замінять комунальними, які будуть працювати як структурні підрозділи КП "Муніципальна аптека міста Харкова". "Ці аптечні кіоски будуть платити медичним установам, які знаходяться у комунальній власності міста, ті ж гроші за оренду приміщень, яку виручать від своєї господарської діяльності. Але прозорі і об'ємні закупівлі медикаментів дозволять знизити ціни для споживачів. Приватні аптеки, які працюють за межами медичних установ, замінені не будуть", - підкреслив директор міськдепартамента охорони здоров'я.