Всеукраїнська акція протесту підприємців з вимогою відставки Кабінету міністрів і проведення дострокових президентських виборів пройде завтра, 19 травня, в Києві. Планується, що в акції візьмуть участь більше 100 мешканців Харкова й області. Про це 18 травня повідомив "SQ" голова профспілки підприємців Харкова Олександр Шармар.

За його словами, акція розпочнеться о 10.00 на майдані Незалежності. У ній візьмуть участь представники громадських та профспілкових організацій, що підписали договір про координацію дій ("Ми - харків'яни", "Резонанс", "Прорвемося!", "Громадська рада Харківщини", Асоціація приватних роботодавців, профспілка підприємців та інші). За словами О.Шармара, в акції візьмуть участь близько 50 осіб з організації, яку він очолює, крім того, до Києва збираються їхати люди з Валок, Лозової, Краснограда. За словами О.Шармара, розміщувати на площі намети профспілка підприємців Харкова поки не планує.

Довідка "SQ". Як повідомляв раніше голова Харківської громадської організації профспілки підприємців Валерій Рєпін, 19 травня підприємці будуть виступати за законопроекти щодо перегляду прожиткового мінімуму (№ 7536), посилення відповідальності чиновників за корупцію та посадові злочини (№ 7535), про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування (№ 8276), про мораторій на перевірки суб'єктів малого бізнесу (№ 8018). Окрім того, підприємці будуть домагатися створення тимчасової слідчої комісії з розслідування причин зростання цін на продукти харчування і підвищення тарифів.