У Харькова может появиться город-побратим в ИракеПовноважний міністр Посольства Іраку в Україні Халід Джасім запропонував Харкову стати побратимом іракського міста Басра. Він зробив цю заяву 18 квітня на зустрічі із заступником голови Харківської облдержадміністрації Юрієм Сапроновим і першим заступником голови Харківської облради Оленою Олешко.

За словами Х.Джасіма, Басра знаходиться на півдні Іраку. Це місто зараз активно налагоджує економічні зв'язки з різними регіонами світу. Ірак зацікавлений у тому, щоб у співпраці з Україною розвивати сфери важкого машинобудування, енергетики, будівництва і видобутку нафти і газу.

Як зазначив Ю.Сапронов, Харківщина готова включитися в програму розвитку Іраку і попросив підготувати інформацію про потреби країни. "У нас є технології видобутку нафти і газу, наше підприємство "Турбоатом" - лідер енергомашинобудування, є низка підприємств з виробництва спецтехніки. Ми зможемо дати Іраку ті технології і товари, які необхідні вашій країні", - зазначив Ю.Сапронов.

Довідка "SQ". Х.Джасім планує пробути в Харкові кілька днів. За цей час він зустрінеться з міською владою Харкова і зі студентами двох ВНЗ, у яких навчаються іракці.

У Харкова 19 міст-побратимів, нещодавно побратимом стало турецьке місто Газіантеп.