В Харькове спецподразделение "Альфа" ликвидировало группировку, состоявшую из бывших милиционеровУ Харкові ліквідоване злочинне угрупування, яке займалося вимаганням грошей у підприємців, грабежами торговців і реалізацією краденого товару. Як повідомили "SQ" у прес-службі СБУ в Харківській області, в ніч з 16 на 17 лютого бійці спецпідрозділу "Альфа" затримали організаторів і активних учасників угруповання. Ними виявилися колишні співробітники МВС віком від 25-ти до 35-ти років, які раніше займали офіцерські посади в підрозділах з боротьби з економічною злочинністю та карного розшуку.

За матеріалами Управління СБУ прокуратурою Харківської області порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 та ч.4 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб; грабіж, вчинений у великих розмірах - карається позбавленням волі терміном від 4 до 6 років).

За словами начальника Головного управління МВС України в Харківській області Михайла Мартинова, у справі затримано двох колишніх співробітників карного розшуку і двох колишніх співробітників відділу з боротьби з економічними злочинами. На момент скоєння злочинів вони були чинними співробітниками міліції, проте вже звільнені з органів внутрішніх справ.

"Вони вчинили один грабіж у межах Харківської області, один грабіж у межах міста разом з цивільними особами. Крали вони не гроші, а матеріальні цінності - роздрібну хімію і так далі. Це перевозилося на фурах, завозилося в Харків", - заявив М.Мартинов . За його словами, йдеться про крадіжки на мільйони гривень.

"Спочатку поступила інформація щодо цивільних осіб у цій справі, і почав вести роботу УБОЗ. Потім з'явилася інформація про причетність колишніх працівників міліції, підключилася СБУ, потім підключилася прокуратура", - зазначив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.