"Я не бачу підстав для перегляду рішення про підвищення в Харкові квартплати", - заявив 18 січня журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес, коментуючи слова прем'єр-міністра України Миколи Азарова про необхідність розібратися з обгрунтованістю підвищення тарифів на послуги ЖКГ у регіонах.

За словами Г.Кернеса, всі рішення Харківської міськради приймаються відповідно до чинного законодавства і проходять процедуру погодження з органами державної влади. "Я думаю, що Микола Азаров хотів звернути увагу профільного міністерства на ті регіони, де рішення приймаються з порушенням законодавства. У нас же все відбувається згідно із законом. Дані, які були покладені в основу розрахунку нових тарифів, надали профільні комунальні підприємства", - зазначив мер.

Також Г.Кернес підкреслив, що в Харкові повною мірою реалізується створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), члени яких зможуть брати участь у формуванні тарифів ЖКГ. "Нам необхідно мати різні точки зору на формування тарифів і на якість наданих тими чи іншими підприємствами послуг", - додав міський голова.

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня підвищені тарифи квартплати. До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуги (з нього виведена оплата послуги на вивіз побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо).

18 січня прем'єр-міністр Україна Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів заявив, що він обурений тим, що "деякі керівники органів місцевої влади з 1 січня 2012 р. припустили підвищення тарифів ЖКГ у своїх регіонах у середньому на 8,3%". М Азаров доручив керівнику Мінрегіонбуду Анатолію Близнюку до наступної середи підготувати звіт для уряду про заходи, які необхідно прийняти уряду, міністерству і регіональним адміністраціям, щоб припинити "цей тарифний розгул".