Заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням віце-прем'єра - міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка. Під час наради обговорювалося питання про стан організації роботи з призначення громадянам субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг. Про це повідомив офіційний сайт ХОДА.

Як поінформував І.Шурма, на 1 листопада субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у Харківській області користується 60,8 тис. сімей, що на 15% більше, ніж на аналогічну дату 2010 р.

У жовтні до органів праці та соціального захисту населення за призначенням субсидій звернулося понад 27 тис. сімей, призначено субсидію 21,2 тис. сімей (78,5% звернень). 11 тис. сімей (52%) у жовтні призначено субсидію, враховуючи виняткові обставини, зокрема, 8,2 тис. субсидій призначено людям, що мають надлишкову площу житла (з них 50% - це самотні люди). "Незважаючи на велику кількість охочих оформити субсидію, черг в управліннях праці та соціального захисту населення немає", - зазначив І.Шурма.

Він звернув увагу на проблеми, що існують у сфері виплати субсидій. "Брак коштів з державного бюджету на виплату субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу до кінця року складе 12 млн.грн., а разом із пільгами для населення - 42 млн.грн.", - підкреслив заступник губернатора.

Довідка "SQ". За інформацією Міністерства соціальної політики України, в жовтні за призначенням субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг в Україні звернулося 470 тис. сімей. 80% сімей субсидії призначені. Найбільша кількість звернень у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській і Луганській областях. Кращі показники обробки звернень мають Донецька, Харківська, Полтавська області та Київ.