"Харківська область і В'єтнам мають значні перспективи співпраці в культурній, освітній і навіть військово-технічній сферах", - заявила 17 листопада на зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним та головою Харківської облради Сергієм Черновим посол В'єтнаму в Україні Хо Дак Мінь Нгует. За її словами, свого часу українці допомагали в'єтнамцям боротися за незалежність В'єтнаму, і зараз у Харкові мешкає близько 300 ветеранів в'єтнамської війни за незалежність.

Посол запросила М.Добкіна відвідати В'єтнам і зазначила, що зараз проходять Дні культури В'єтнаму в Україні, а потім пройдуть Дні культури України у В'єтнамі.

Як зазначив М.Добкін, перспективним напрямком співпраці двох країн є туризм. Для цього потрібно організувати пряме авіасполучення між Харковом і В'єтнамом. Авіакомпаніям, які почнуть розвивати авіасполучення, спочатку будуть надані знижки.

Губернатор також зазначив, що дружні відносини між Харківською областю і В'єтнамом встановилися ще за часів СРСР. "Ми уважно стежимо за успіхами В'єтнаму в розвитку економіки, і настав той час, коли ми можемо запрошувати інвесторів для реалізації різних проектів на території України та Харківської області", - підкреслив М.Добкін.

Довідка "SQ". 17 листопада в Харкові проходять культурно-мистецькі заходи в рамках проведення в Києві, Харкові та Одесі з 14 до 19 листопада Днів в'єтнамської культури в Україні. Урочистості розпочалися в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім.Лисенка. О 18.00 у центральному фойє театру розгорнулася фотовиставка та експозиція в'єтнамської декоративно-прикладного мистецтва, о 19.00 у великому залі театру відбудеться гала-концерт майстрів мистецтв В'єтнаму "В'єтнам - барвиста країна".