Національний університет "Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого" (Харків) закінчив будівництво готельного комплексу з двох гуртожитків для студентів. 17 листопада відбулося урочисте відкриття комплексу, в якому взяли участь генеральний прокурор України Віктор Пшонка, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес. У ході урочистостей ректор юракадемії Василь Тацій вручив тим, хто вселявся до гуртожитку, символічний ключ.

У ході відкриття ректор подякував генпрокурору, керівництво області і міста за сприяння в будівництві готельного комплексу для студентів. Також він висловив подяку тим, хто побудував цей комплекс. "Може, у світі і є гуртожитки кращі, але я таких не бачив", - заявив ректор. За його словами, відкриття гуртожитку на 1230 місць повністю вирішить проблему проживання студентів академії. Це дуже важлива подія для вишу, оскільки 95% студентів академії - це іногородні мешканці.

Як повідомив журналістам проректор з економіки та соціального розвитку юракадемії Іван Прищепа, готельний комплекс із двох гуртожитків (№ 14 і 15) будували у дві черги. Сьогодні здали в експлуатацію останню чергу. Будівництво тривало 2,5 роки, фінансування склало 61 млн.грн. Гуртожитки розташовані на вул. Пушкінській, 104 і 106. Готельний комплекс - рівня "4 зірки", в ньому 1230 місць, є салон краси. Проект будівництва розробило АТ "Харківський проектний інститут", генпідрядник - фірма "Пілон".

За словами І.Прищепи, під час проведення Євро-2012 у готельному комплексі будуть розміщуватись представники УЄФА.

В ході урочистостей двом десяткам студентів вручили сертифікати на проживання в гуртожитках.

Довідка "SQ". У програмі робочої поїздки генпрокурора до Харкова - зустріч зі студентами Інституту кадрів для органів прокуратури, участь у спільному засіданні вченої ради юракадемії і президії Національної академії правових наук, нагородження викладачів і співробітників академії.

17 листопада відзначається Міжнародний день студентів. У ВНЗ міста проходять святкові заходи, зокрема, Харківський національний університет ім.Каразіна відзначив також 207-річчя з дня свого заснування.