У Харківській області за прикладом проекту Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами буде створена своя Біржа інвестиційних проектів. Про це повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА) з посиланням на заступника голови ХОДА Юрія Сапронова.

"За словами голови держагентства Владислава Каськіва, національна Біржа інвестиційних проектів буде містити окремі інвестпроекти, які є складовими національних проектів чи інших регіональних або галузевих проектів. Наша біржа буде включати пріоритетні для регіону інвестпроекти - від багатомільйонних (як, наприклад, агрокластер "Село майбутнього") до невеликих", - зазначив віце-губернатор.

Довідка "SQ". Біржу інвестиційних проектів планує створити Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами. За словами В.Каськіва, це механізм, який дозволить трансформувати різні інвестиційні ідеї в якісні інвестиційні проекти і з допомогою держави просувати їх на міжнародному ринку. До розробки Біржі інвестиційних проектів планують залучити провідні консалтингові компанії світу.

Проект "Село майбутнього" включений до проекту стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 р. Будівництво села займе близько двох років, вартість проекту - близько 150 млн.дол. Для будівництва села оберуть майданчик в одному з районів області. Буде побудоване котеджне селище (100 - 130 котеджів). Біля кожного котеджу буде маленька ферма - для свинарства, вівчарства або розведення корів.