ДП "Караванський спиртзавод" (Люботин, Харківський район), який раніше повідомив про неможливість опалювати сел.Караван, змінив своє рішення. Про це повідомили "SQ" в управлінні житлово-комунального господарства Люботинської міськради. Завод має технічну можливість опалювати селище, а відмова була викликана рішенням керівництва концерну "Укрспирт", до структури якого входить завод. Зараз котельня заводу розігріта і тепло подається до об'єктів соціальної інфраструктури - шкіл та дитячих садків.

Як уточнили "SQ" на заводі, за підтримки місцевої влади і міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка вдалося вирішити проблему з опаленням селища. Зараз йдуть процеси документального оформлення роботи котельні в режимі надання комунальних послуг, зокрема, оформляється ліцензія.

Довідка "SQ". За два місяці до початку опалювального сезону 2011-2012 рр. держконцерн "Укрспирт", до складу якого входить Караванський спиртзавод, прописав у статуті заводу, що підприємство повинне займається тільки виробництвом, розливом та продажем спирту, виключивши надання комунальних послуг (у тому числі - опалення). Міська влада Люботина розглядала можливість переведення житлового фонду сел. Караван на індивідуальне опалення.