Будівництво метро у бік харківського аеропорту розпочнеться після чемпіонату Євро-2012. Про це 17 червня на засіданні постійної комісії міської ради з питань транспорту, зв'язку і екології повідомив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства міської ради Геннадій Кунда. За його словами, будувати метро в напрямку аеропорту будуть частково відкритим способом, що викличе псування дорожнього покриття, тому було прийнято рішення розпочати будівництво після 2012 р. "Якщо ми зараз з боку вул.Державінскої і з боку аеропорту почнемо рити метро відкритим способом, можете уявити, що вийде", - зазначив Г. Кунда.

За його словами, цього року в державній програмі підготовки до Євро-2012 передбачено 250 млн.грн. на будівництво харківського метро. "У першу чергу треба завершити будівництво ст. Метро "Олексіївська" та "Проспект Перемоги". Близько 90 млн. грн. Виділено для завершення будівництва ст. "Олексіївська", 160 млн. грн. - На "Проспект Перемоги", - підкреслив Г . Кунда. За його словами, ст. метро "Проспект Перемоги" планується добудувати до кінця 2011 р. - початку 2012 рр.

Довідка "SQ". 29 квітня в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес заявив, що станція метро "Олексіївська" у Харкові буде здана в експлуатацію, найімовірніше, в грудні 2010 р. За його словами, це пов'язано з тим, що державний бюджет прийнятий тільки кілька днів тому. "Місто вже виділив 25 млн. грн. На будівництво метро, роботи не були призупинені", - зазначив Г. Кернес.