Общий объем инвестиций в объекты Евро-2012 составил 2 млрд.грн. - М. Добкин"Розвиток області потужно стимулює проект Євро-2012 р.", - заявив 17 лютого на сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у рамках звіту за 2010 р. про виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку області та виконання делегованих державою повноважень .

"Протягом 2008 р-2009 рр. ми жили в стані загрози, що проведення Євро-2012 у Харкові буде скасовано, але зараз цієї загрози немає. Загальний обсяг інвестицій в об'єкти Євро-2012 склав 2 млрд. грн. (у тому числі 236 млн.грн. було інвестовано з обласного та міського бюджетів", - зазначив М.Добкін.

За його словами, було досягнуто успіху і в розвитку промисловості, де прибуток підприємств збільшилася на 30%, а збитки - зменшилися на 25%, "якщо прибрати за дужки авіазавод, яким займається зараз і уряд, і місцева влада". На 6,5% відбулося падіння обсягів виробництва в харчовій промисловості. "Але це падіння відбулося за рахунок падіння виробництва одного підприємства - "Філіп Морріс". Частка обсягу виробництва цього підприємства в структурі харчової промисловості області складає 35%", - зазначив М.Добкін. "У цілому ж, майже 94% підприємств області спрацювали з плюсом. Це і "Турбоатом", і "Електроважмаш", і "Світло Шахтаря". На "Турбоатомі" і "ФЕДі" були розпочаті масштабні програми технічного переоснащення, на 75% планує збільшити обсяг виробництва Харківський тракторний завод. Також завод ім.Шевченка планується відроджувати за рахунок організації виробництва електронних підручників", - зазначив М.Добкін.

За його словами, справжній прорив був досягнутий в енергетичній сфері. На 18% було збільшено виробництво електроенергії і на 30% - теплової. "Заходи з енергозбереження дозволили заощадити, зокрема, 53 млн.куб. м газу, 32 тис. т вугілля і близько 5 тис. т нафти. Загальна економія енергоресурсів склала близько 174 млн.грн.", - зазначив губернатор.