Народні депутати від фракції БЮТ мають намір домагатися передачі слідчих повноважень у справі екс-прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко управлінню Служби безпеки України в Харківській області. Як повідомив 17 січня "SQ" народний депутат України Володимир Бондаренко, те, що слідчий у справі екс-прем'єра знаходиться у Києві, а Ю.Тимошенко відбуває ув'язнення в Харкові, ускладнює отримання дозволів на зустрічі з лідером "Батьківщини". За словами нардепа, ситуація ускладнюється ще й тим, що Ю.Тимошенко наразі перебуває у двох статусах - засудженої та слідчо заарештованої. І якщо в першому випадку вона має право на зустрічі й відвідування, то у другому, відповідно до закону, ні. На думку В.Бондаренка, така ситуація створена обвинувачами навмисне.

"Ми (народні депутати Юрій Гнущак, Олег Тищенко та Володимир Бондаренко - "SQ") їхали до Харкова, знаючи, що в зустрічі нам відмовлять. Тому в подальшому, коли перший крок з передачі повноважень слідчому відділу СБУ в Харкові буде зроблений, ми плануємо домогтися того, щоб було розширене коло офіційних захисників Юлії Тимошенко: за законом їх може бути необмежена кількість. Якщо народні депутати від БЮТ отримають такий статус, перешкоджати зустрічатися з Ю.Тимошенко нам не зможуть", - заявив В.Бондаренко.

Він зазначив, що зустрітися зі слідчим народні депутати планують завтра, хоча і не впевнені, що їм це вдасться. "На 90% усе, що ми робимо, не дає результату, але ми продовжуємо діяти, щоб продемонструвати всю абсурдність того, що відбувається. Ми будемо це робити навіть не для отримання кінцевого результату, а щоб зафіксувати відмову і продемонструвати це європейській громадськості", - зазначив В.Бондаренко.

Як розповів журналістам народний депутат О. Тищенко, сьогодні йому та його колегам вдалося зустрітися з керівництвом Качанівській колонії. Для депутатів провели екскурсію по всій території колонії, за винятком блоку, в якому перебуває екс-прем'єр-міністр. "Нам показали тільки вікна її камери", - зазначив О. Тищенко.
 

Довідка "SQ". 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. У жовтні цього року відносно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу - за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.

Як заявила 16 січня народний депутат Ольга Боднар, усі народні депутати від фракції Блоку Юлії Тимошенко мають намір найближчим часом відвідати Харків.