Сессия Харьковского облсовета начала свою работуСесія Харківської облради 16 червня почала свою роботу. Сесію відкрив голова облради Сергій Чернов. У залі присутні також голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, заступники голови облдержадміністрації, представники силових структур, громадських організацій, профспілок, міські голови. На порядку денному сесії - 43 питання. Вона прийнята за основу 122 голосами, не голосували чотири депутати.

ХОДА запропонувала виключити з порядку денного питання про надання пільг з орендної плати, оскільки змінилося законодавство і нормативний акт, який регулює цей процес, потрібно привести у відповідність до законодавства. Також обладміністрація запропонувала зняти з розгляду правила користування маломірними суднами на водних об'єктах області, оскільки його потрібно доопрацювати. Ці питання були виключені з порядку денного.

Депутат облради Олександр Давтян запропонував відзначити день початку Великої Вітчизняної війни на Меморіалі Слави в Лісопарку спільним молебнем без партійної символіки. "Це послужить об'єднанню нашого суспільства", - зазначив О.Давтян.

Депутат з фракції "Батьківщина" Микола Бакшеєв виступив з протестом проти "знищення школи мистецтв у Первомайському". Школу за рішенням міськради планується перенести на 3-й поверх ДК "Хімік". Він виконаний у вигляді балкона, і взимку в ньому займатися буде холодно. До того ж, там мало кімнат для індивідуальних занять. "До заяви фракції ми подаємо близько 40 підписів мешканців міста", - зазначив депутат.