Облсовет внес изменения в облбюджет-2011Харківська облрада на сесії 16 червня затвердила зміни до обласного бюджету на 2011 р. Як повідомив начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Сергій Овсянников, розподілена держдотацій у 6 млн.грн. на паливо для машин швидкої допомоги, з них районам області виділено 5,2 млн.грн.

За даними С.Овсяннікова, також розподілена субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток у розмірі 39,7 млн.грн. Розподілили також субвенцію з держбюджету в 127 млн.грн. на ремонт, реконструкцію та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах.

Як повідомив С.Овсянніков, за рахунок зменшення резервного фонду облбюджету на 3,8 млн.грн. збільшуються асигнування Головному управлінню зовнішньоекономічних зв'язків (на 140 тис.грн.) на проведення презентацій та виставок. Облдержадміністрації виділяється 500 тис.грн. (на розвиток інформатизації - 300 тис.грн., поповнення оборотних коштів ВЕП "Держпром" - 200 тис.грн.). Харківському району на реконструкцію моста в сел.Васищеве виділено 1 млн.грн., Нововодолазький район на капремонт свердловини № 5 у сел.Новая Водолага - 200 тис.грн. Також виділені кошти Головному управлінню у справах сім'ї та молоді ХОДА (2 млн.грн.) На путівки для пільгового контингенту дітей. Виділяється субвенція в 900 тис. грн. на зубопротезування інвалідів у рамках програми "Здоров'я Слобожанщини" за рахунок зменшення бюджетних призначень Головному управлінню охорони здоров'я ХОДА.

Проводиться також розподіл коштів, запланованих в облбюджеті в сумі 620 тис.грн. для кредитування індивідуальних сільських забудовників. 420 тис. грн. коштів буде направлено на кредити, а решта - на обслуговування кредитів.

Довідка "SQ". З субвенції на соціально-економічний розвиток (у 39,7 млн.грн.) 3,1 млн.грн. буде направлено на реконструкцію Красноградської школи № 1 ім. Копиленка, 12,5 млн.грн. - на будівництво терапевтичного комплексу в с. Липці Харківського району, 10 млн.грн. - на проведення пам'яткоохоронних робіт у Харківській обласній філармонії. Виділено також кошти на капітальний ремонт районних Будинків культури у Лозовій, Боровій та Шевченковому, будівництво Ватутінської сільської амбулаторії Нововодолазького району, будівництво котельні в Печенізької ЦРЛ, капітальний ремонт операційного блоку Куп'янської міської центральної лікарні, а також ремонт Сахновщинської районної бібліотеки, реконструкцію покрівлі в Первомайському Палаці культури "Хімік" і Чугуївському районному Будинку культури.