Харків готовий надати три основні тренувальні бази до Євро-2012. Зокрема, це бази ФК "Металіст" у сел.Високий (Харківський р-н), база "Сонячний" Південної залізниці (розташована в районі П'ятихаток під Харковом) і полтавський стадіон "Ворскла ім. Бутовського" разом з готелем "Палаццо" . Про це 16 червня заявила журналістам директор Департаменту міськради з питань підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові Наталія Мірошниченко.

"На базі в сел.Високий зараз будуються додаткові котеджі на 33 номери (в новому відбудованому корпусі - 32 номери, у старому корпусі - 25 номерів). Активно ведеться будівництво на території бази "Сонячний". Зокрема, закінчуються роботи на стадіоні, який буде зданий у липні цього року, ведуться роботи з будівництва п'ятизіркового готелю на 83 номери", - зазначила Н.Мірошниченко.

За її словами, до Євро-2012 планується надати дві трансферні бази - це стадіон "Динамо" разом з готелем "Космополіт" та стадіон "Олімпік" разом з готелем, що будується на території "Superior Golf Club" (П'ятихатки).

"Стадіон "Олімпік" - це об'єкт державної форми власності, тому фінансування стадіону має відбуватися за рахунок коштів держбюджету. Вартість реконструкції - 13,7 млн.грн. Обласна влада цього року обіцяла виділити на реконструкцію стадіону "Олімпік" 5 млн.грн. Якщо фінансування з держбюджету так і не надійде, тоді стадіон "Динамо" залишиться єдиною трансферної базою", - підкреслила Н.Мірошниченко.

Вона також додала, що "Динамо" може приймати команду-учасницю чемпіонату спільно як з готелем "Космополіт", так і з готелем "Superior Golf Ноtel".

Довідка "SQ". Як повідомив в березні 2011 р. заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, на реконструкцію стадіону "Олімпік" цього року в рамках програми соціально-економічного розвитку області буде виділено 5 млн.грн. "Йдеться про реконструкцію підтрибунних приміщень, душових, роздягалень, глядацьких місць, самого поля. Зараз вирішується питання, чи буде на полі постелений природний газон або ж штучний газон п'ятого покоління. Повну реконструкцію стадіону планується завершити до кінця цього року", - підкреслив Ю.Сапронов.

Як заявив 17 травня журналістам у Харкові директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, питання підготовки тренувальних баз до Євро-2012 перестало бути критичним для Харкова.

На території харківського "Superior Golf Club" (вул.Академіка Курчатова, 1-А) будується п'ятизірковий готель на 50 номерів. У ньому будуть функціонувати СПА-центр з відкритим, закритим і дитячим басейнами, багатофункціональний зал для проведення бізнес-заходів, виставок та урочистостей, центр зимового гольфу. Загальна площа готельного комплексу - 8 тис. 383 кв.м. Термін здачі в експлуатацію - 15 листопада 2011 р.