На реконструкцію харківських гуртожитків, задіяних під Євро-2012, держава, згідно з Цільовою програмою підготовки до чемпіонату, мала виділити 87 млн.грн. Але досі з держбюджету не виділяються гроші на гуртожитки. Про це 16 червня заявила журналістам директор Департаменту міськради з питань підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові Наталія Мірошниченко. За її словами, за всі роки підготовки до чемпіонату з держбюджету було виділено лише 300 тис.грн. на реконструкцію гуртожитку Харківського національного університету (ХНУ) ім. В.Каразіна.

"А так усі навчальні заклади ремонтують гуртожитки своїми силами. До початку чемпіонату в Харкові повинні бути готові прийняти гостей гуртожиток ХНУ ім.Каразіна № 11, гуртожиток Харківського державного інституту фізичної культури, два гуртожитки Національної юридичної академії ім. Я.Мудрого № 12 і № 14 і гуртожиток Національного технічного університету "ХПІ". Поки ці гуртожитки у стадії підготовки", - зазначила Н.Мірошниченко.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Усього Харків до Євро-2012 має гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових номерів.

Як повідомляв раніше міський Департамент з підготовки до Євро-2012, прийняти футбольних уболівальників під час матчів Євро-2012 будуть готові вісім студентських гуртожитків Харкова.

Як повідомив 25 травня ректор Національного фармацевтичного університету Валентин Черних, гуртожиток № 1 (вул. 50-річчя ВЛКСМ, 48) їх університету також готовий до прийому гостей під час Євро-2012.