Первый вице-премьер А. Клюев поручил принять меры по предупреждению пожара на складах боеприпасов в Лозовой

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв доручив вжити заходів з попередження пожежі на складах боєприпасів у Лозовій Харківської області. Як повідомив урядовий портал, про це він заявив 16 червня на засіданні урядового комітету.

За словами віце-прем'єра, краще вжити профілактичні заходи, ніж потім рятувати життя і знову евакуювати тисячі громадян. "З цими речами жартувати не можна - вже в червні середня температура трималася вище 30 град., і за всіма прогнозами до кінця літа можна чекати ще більшої спеки", - зазначив А. Клюєв. За його словами, необхідно прискорити утилізацію боєприпасів.            А. Клюєв також доручив Міністерству надзвичайних ситуацій "вжити системних заходів в країні щодо запобігання пожежам, небезпека яких різко підвищилася через високу температуру".

Довідка "SQ". 27 серпня 2008 р. на складі боєприпасів у Лозовій сталася пожежа. На території військової частини почали вибухати боєприпаси (площа арсеналу - 494 га). В арсеналі зберігалося близько 95 тис.т боєприпасів. Як заявив в квітні 2010 р. голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, розмінування та утилізація снарядів, які не розірвалися, і залишків снарядів на арсеналі, за даними фахівців, займуть приблизно півтора роки.