Харьковская ТЭЦ-3 возвращена в коммунальную собственность городаЗАТ "ТЕЦ-3" повернуто з комерційної власності в комунальну власність міста. Про це 16 лютого на засіданні виконкому Харківської міськради заявив міський голова Геннадій Кернес. За його словами, 15 лютого міська влада виграла відповідну судову тяжбу. Тепер ТЕЦ-3 входить до структури КП "Харківські теплові мережі".

Як повідомив директор Харківських тепломереж Сергій Андрєєв, ТЕЦ-3 перебувала в оренді у приватних руках 9 років і 11 місяців. "З сьогоднішнього ранку ТЕЦ-3 уже управляється головним інженером ХТМ і мною. На підприємстві працює майже 600 осіб, сьогодні я провів з ними зустріч, і всі нормально поставилися до цієї ситуації. Зараз усі працівники ТЕЦ-3 пишуть заяви про переведення на роботу до ХТМ. Як з'ясувалося, в останні 5 років там навіть не було гарячого харчування. Із завтрашнього дня ми все це відновимо", - розповів С.Андрєєв.

За словами гендиректора ХТМ, ТЕЦ-3 забезпечує безперебійну подачу тепла на об'єкти в Харкові, а також потреби Харкова в електроенергії.

Довідка "SQ". Раніше ЗАТ "ТЕЦ-3" використовувало майновий комплекс харківської ТЕЦ-3 на підставі орендного договору. За даними Антимонопольного комітету України, в серпні 2008 р. ТЕЦ-3 перейшла під контроль ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", що входить до групи "Енергетичний стандарт" російського бізнесмена Костянтина Григоришина. До цього ТЕЦ-3 входила до числа підприємств, корпоративні права на які належали Арсену Авакову і його сім'ї або АТ "Інвестор".

У липні 2009 р. ТЕЦ-3 отримала ліцензію Національної комісії регулювання електроенергетики на виробництво теплоенергії. Ліцензія видана на 3 роки. Заявлений ліцензійний обсяг виробництва теплоенергії складає 1 тис. 92 Гкал/год ТЕЦ-3 виробляє до 30% тепла, споживаного в Харкові.