На начальника отдела Харьковской спецналоговой завели уголовное дело за незаконный сбор средств с предприятийПрокуратура Харківської області порушила карну справу стосовно співробітника податкової інспекції, яка підозрюється в незаконному збагаченні. Про це повідомили "SQ" у відділі внутрішньої безпеки (ОВБ) при ДПС у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПС України. Податківця викрили співробітники ОВБ.

За даними ОВБ, податківець організувала і контролювала схему незаконного отримання грошових коштів від підприємств, які перераховували їх на картковий рахунок у міському відділі "Райффайзен Банку Аваль". Рахунок був відкритий на фізичну особу-підприємця. Податківець особисто роздруковувала рахунок-фактуру і платіжні доручення, які зберігалися у неї на робочому комп'ютері, і змушувала суб'єктів господарської діяльності, які перебувають на обліку в інспекції, перераховувати грошові кошти за вказаними реквізитами. Гроші з банкоматів на прохання податківця знімав підприємець за спільною домовленістю, а також її підлеглі.

Як уточнили в прокуратурі Харківської області, кримінальна справа була порушена стосовно начальника одного з відділів Спеціалізованої державної податкової інспекції з роботи з великими платниками податків у Харкові. Підозрювана пропонувала підприємствам, що знаходяться на обліку в цій інспекції, перераховувати на банківський рахунок її знайомого грошові кошти як платню за ремонт принтера. Всього було перераховано 55 тис.грн. Ця інформація дана на сайті облпрокуратури з посиланням на начальника управління нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, прокуратури Харківської області Олександра Бабікова.

Довідка "SQ". Справу порушено у зв'язку з отриманням неправомірної вигоди значного розміру при відсутності ознак хабарництва (ч.1 ст. 368 КК (незаконне збагачення). Злочини за цією статтею караються штрафом від 500 до 750 неоподатковуваних податком мінімумів прибутків громадян, або виправними роботами терміном до одного року, або арештом терміном до шести місяців з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.