У садовому товаристві "50 років Жовтня" проведуть перевірку за фактом незаконної забудови. Про це 15 листопада, відповідаючи на питання "SQ", повідомив голова адміністрації Московського району Харкова Олег Товкун. За його словами, в садах, розташованих між вул. Гвардійців Широнінців і пр.Тракторобудівників, незаконно забудовуються території, які прилягають до "червоних ліній" ("червоні лінії" позначають межі територій загального користування, межі ділянок, на яких розташовані лінії електропередачі, зв'язку, трубопроводи, автомобільні дороги, залізничні лінії - "SQ").

"Ми перевіримо, на яких підставах ведеться забудова, щоб потім ні у кого не виникало питань. Мені теж хочеться розібратися в цій справі, і я подам запити до відповідних органів", - зазначив О.Товкун.

Як заявив депутат Харківської міськради Ігор Вировець, міськрада дозволяє приватизувати ділянки в садовому товаристві. "Найчастіше тим, хто до нас звертався, землю передавали у безстрокове користування. Ця історія тягнеться років десять уже, і те, що там будується щось незрозуміле, - це факт",- зазначив І.Вировець. За його словами, площа садового товариства - близько 100 га.

У свою чергу О.Товкун підкреслив, що про терміни і характер перевірок садів говорити рано. Також голова Московської райадміністрації зазначив, що призначення цих земель міняти поки не планується. "Я думаю, що сади залишаться садами", - заявив голова району.