Кримінальну справу порушено стосовно керівників харківського державного підприємства, яке займалося виробництвом електроенергії. Справу порушено за матеріалами, зібраними співробітниками податкової міліції Харківської області. Про це 15 липня повідомили "SQ" у ДПА у Харківській області.

Як повідомили у ДПА, керівники електростанції були заздалегідь проінформовані про відсутність природного газу у їхніх постійних постачальників, але прийняли від них накладну, дані якої включили до податкового кредиту податкової декларації за лютий 2010 р. Природний газ за накладною фактично не поставлявся, і права на податковий кредит з податку на додану вартість у сумі понад 2 млн.грн. підприємство не мало. Так, зловмисники безпідставно занизили податкові зобов'язання перед держбюджетом України щодо сплати ПДВ на 2 млн.грн.

Довідка "SQ". Стосовно керівництва електростанції було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст.212 КК (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). Як заявив 13 липня 2010 р. на засіданні колегії ДПА у Харківській області голова облДПА Станістав Денисюк, в області виявлено близько 140 схем мінімізації оподаткування. Всі ці схеми виявляються і "відпрацьовуються".