"Те, що одне з чотирьох всесвітньо визнаних шановних рейтингових агентств "Fitch" підвищило довгострокові рейтинги Харкова, є реальним результатом роботи регіональної влади за останні 3 місяці", - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов, повідомив сайт ХОДА ..

"Система рейтингів стає ключовим елементом світової економіки. Держави на президентських та урядових рівнях ведуть боротьбу за присвоєння собі високих суверенних рейтингів. В Україні в цілому і в Харківській області зокрема в останні роки будь-яка людина, яка навіть не обов'язково має спеціальну освіту, відразу називає себе правозахисником, політологом, лісопатологом, екологом. 90% - від лукавого, тому що при мінімальному аналізі через новоявлених соціологів стирчать чиїсь вуха, через правозахисників знову стирчать чиїсь вуха, через екологів - знову стирчать чиїсь вуха. У Харкові, на жаль, майже завжди одні й ті ж вуха - бізнесмена, продюсера, телеведучого, фантаста", - заявив віце-губернатор.

Довідка "SQ". Міжнародне рейтингове агентство "Fitch Ratings" підвищило довгострокові рейтинги Харкова в іноземній і національній валюті з "B-" до "B". Короткостроковий рейтинг Харкова в іноземній валюті підтверджений на рівні "B" і національний довгостроковий рейтинг на рівні "AA-(ukr)". Прогноз - "стабільний".